Alles wat je moet weten over trouwkaarten en save the date kaarten

 

 

Een van de eerste stappen voor het plannen van een bruiloft is het versturen van uitnodigingen. Trouwkaarten en save the date kaarten zijn essentieel voor het delen van belangrijke informatie met je gasten, zoals de datum, locatie en dresscode. Maar waar moet je allemaal op letten bij het maken en versturen van deze kaarten? In deze blog lees je alles wat je moet weten over een trouwkaarten set en save the date kaarten.

 

Trouwkaarten

Trouwkaarten zijn formele uitnodigingen die naar al je gasten worden gestuurd. Ze geven de gasten niet alleen informatie over de dag van de bruiloft, maar ook over eventuele andere evenementen zoals een welkomstdiner of een bruidsfeest. Bij het ontwerpen van een trouwkaart moet je rekening houden met de stijl van je bruiloft. Kies bijvoorbeeld een kleurenpalet of lettertype dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Je kunt ook kiezen voor een speciale afwerking, zoals reliëf of folie, om je kaart wat extra’s te geven. Vergeet niet om ook belangrijke informatie toe te voegen, zoals RSVP-instructies en informatie over eventuele accommodaties. 

 

Save the date kaarten

Save the date kaarten zijn vooral bedoeld om gasten op de hoogte te brengen van de datum van je bruiloft. Ze kunnen ook helpen om te voorkomen dat belangrijke gasten zoals familieleden of vrienden al andere plannen maken op diezelfde dag. Save the date kaarten kunnen iets minder formeel zijn dan trouwkaarten, maar het is wel belangrijk om de juiste informatie op de kaart te vermelden. Denk aan de datum, de locatie en eventuele dresscode. Je kunt ervoor kiezen om ook een foto van jullie als koppel op de kaart te zetten, om het persoonlijker te maken.

 

Timing

Het versturen van trouwkaarten en save the date kaarten moet zorgvuldig worden gepland. Save the date kaarten moeten zo vroeg mogelijk worden verstuurd, bijvoorbeeld een jaar van tevoren. Dit geeft gasten genoeg tijd om reisplannen te maken en andere zaken te regelen. Trouwkaarten kunnen zo’n zes tot acht weken van tevoren worden verstuurd. Vergeet niet om ook antwoordkaarten toe te voegen, zodat je een idee krijgt van het aantal gasten dat zal komen.

 

Etiquette

Het versturen van trouwkaarten en save the date kaarten is niet alleen een praktische zaak, het heeft ook te maken met etiquette. Zorg ervoor dat alle gasten op de juiste manier worden aangesproken, bijvoorbeeld met hun juiste titels. Vergeet ook niet om een deadline te vermelden voor het RSVPen, zodat je tijdig weet met hoeveel gasten je rekening moet houden.

 

Do-it-yourself vs. professioneel

Tot slot moet je beslissen of je je trouwkaarten en save the date kaarten zelf wilt maken of dat je dit wilt uitbesteden aan een professional. Het zelf maken van kaarten kan kosten besparen, maar het kan ook tijdrovend zijn en er moet rekening gehouden worden met andere kostenbesparende maatregelen zoals de aanschaf van printers, papiersoorten en inkt. Wanneer je echter kiest voor een professionele drukkerij, ben je verzekerd van kwaliteit en een kaartontwerp dat past bij je wensen. Bij Stijlvolle Trouwkaarten vindt u vele opties voor trouwkaarten.

 

Het versturen van trouwkaarten en save the date kaarten is een belangrijke stap in het plannen van je bruiloft. Met de bovenstaande tips weet je precies waar je op moet letten bij het ontwerpen en versturen van deze kaarten. Het belangrijkste is om echt te kijken naar jouw bruiloft, zodat jouw uitnodiging naadloos past bij de sfeer en stijl die je wilt creëren. Of je nu besluit om je eigen kaarten te maken of gebruik te maken van een professional, het belangrijkste is dat de kaarten speciaal en persoonlijk voor jullie zijn.