Waarom je moet investeren in goede handschoenen motor

Wanneer je op de motor stapt moet je aan een aantal verplichtingen voldoen. Je hebt logischerwijs een motorrijbewijs nodig, je moet verplicht een helm en beschermende kleding dragen en je moet handschoenen motor dragen. Veel rijders lappen de regels aan hun laars, maar daar hebben ze uiteindelijk zichzelf mee. Niet alleen vanwege de torenhoge boetes die ze kunnen krijgen, maar het brengt ook hun veiligheid en dat van anderen in gevaar. In onze blog vertellen we waarom ze zo belangrijk zijn en waarom je in kwalitatief goede handschoenen moet investeren.

Waarom zijn handschoenen motor belangrijk?

Er zijn een aantal redenen waarom handschoenen motor zo belangrijk zijn. Allereerst moet je jouw handen goed beschermen, want je rijdt in verschillende weersomstandigheden. Kou, warmte, fel zonlicht, regen en hagel kunnen je handen beïnvloeden en dus ook je reactievermogen. Ook een lelijke steek of beet van een insect kan ervoor zorgen dat je een vervelende reflexbeweging maakt en dat is geen prettig idee wanneer je de motor bestuurt. Met het dragen van motorhandschoenen krijgen onze kleine vrienden de kans niet om je te steken of te bijten. 

 

Met handschoenen motor heb je ook meer grip en dus ook meer controle over je motor. Vooral startende rijders vinden het prettig als ze het gevoel hebben dat de controle hebben. Goede handschoenen maken je ook zelfverzekerder. Daarnaast wil je ook je handen goed beschermen wanneer je valt. Met goede handschoenen voorkom je dat je handen een enorme impact hebben wanneer je valt en voorkom je milde tot ernstige blessures die bijvoorbeeld het motorrijden onmogelijk maken. 

Touchscreen bedienen en andere mooie functies van handschoenen motor

Het is handig om te weten dat naast de veiligheid handschoenen motor ook functioneel zijn. Met speciale handschoenen kun je een touchscreen bedienen. Handig als je even langs de weg je smartphone of GPS wilt bedienen of instellen. Dan hoef je dus niet eerst je handschoenen uit te trekken. Daarnaast zijn er ook handschoenen die een ingebouwde vizierwisser hebben. Zo kun je jouw vizier bijvoorbeeld schoonmaken terwijl je op de motor zit. Handig als het bijvoorbeeld regent en de druppels op je vizier jouw zicht negatief beïnvloeden. 

Leren of textiele motorhandschoenen kopen

Handschoenen motor worden doorgaans van leer of textiel gemaakt en beiden varianten hebben zowel voor- en nadelen. Lederen motorhandschoenen slijten niet alleen minder snel, maar ze bieden een betere bescherming aan. Terwijl textiele handschoenen juist weer voor meer flexibiliteit zorgen. Het is een kwestie van persoonlijke smaak voor welke soort je kiest, maar je moet altijd de situatie in je achterhoofd houden. Als je veel op hoge snelheden rijdt, is het slimmer om voor de stevige handschoenen van leer te kiezen. Je zou ook onder- en overhandschoenen kunnen combineren voor meer grip, stabiliteit en een betere bescherming tijdens verschillende soorten ritten. De vuistregel is in ieder geval om evenals bij de aanschaf van een goede helm niet te bezuinigen. Want goede motor handschoenen zijn echt cruciaal als je veilig en comfortabel op een motor wilt rijden.